AFER en zijn partners De verzekeraars

Wij zijn Abeille Assurances geworden

Op 30 september 2021 is Aviva France toegetreden tot Aéma Groupe, mutualistische verzekeringsgroep, samen met Aésio Mutuelle en Macif, die nu tot de top vijf van Franse verzekeraars behoort.


Met de naamsverandering keert Abeille Assurances terug naar een in 1856 opgericht erfgoedmerk dat sindsdien in het geheugen van de mensen is gegrift en waarvan de reputatie in de loop der jaren is blijven voortbestaan. Deze keuze geeft aan dat de verzekeringsgroep gehecht is aan zijn geschiedenis, zijn waarden van verantwoordelijkheid en engagement, om zijn drie miljoen klanten te blijven ondersteunen en beschermen.


Abeille Assurances ondersteunt en beschermt 3 miljoen klanten

  • 1856 Oprichting van Abeille Bourguignonne, verzekeringsmaatschappij tegen hagelschade
  • 4300 medewerkers
  • 6 miljard euro geconsolideerde omzet *
  • 91% van de klanten zou de verzekeringsgroep aanbevelen aan een familielid **

 

* volgens de financiële jaarresultaten van Aviva France op 31/12/2020

** volgens een telefonische enquête van IPSOS France, uitgevoerd van 24/08/2020 tot 21/09/2020 bij 850 Aviva-klanten die in het bezit zijn van een auto- of woningverzekering of een levensverzekering


De rol van Abeille Vie en Abeille Epargne Retraite

Abeille Vie en Abeille Epargne Retraite, verzekeringsmaatschappijen die dochterondernemingen zijn van Abeille Assurances, zijn de medeverzekeraars van uw multifondsovereenkomst bij Afer Europe. 


Waarborgfonds: een fonds om de verzekerden te beschermen

Download het document