InvesteringsluikenAFER DIVERSIFIE DURABLE D

Een nieuw fonds voor een nieuwe klasse

Wij wilden de leden van Afer de toegang verlenen tot een nieuw fonds dat aan hun milieubezorgdheden, sociale bezorgdheden en bezorgdheden inzake ondernemingsbestuur voldoet.

Zo zullen de leden hun spaargeld kunnen diversifiëren over hun lidmaatschap door te kiezen voor maatschappelijk verantwoord beleggen.

1. Prestaties

Vanaf 24/01/2024 is de gebruikte eenheid FR001400L0R4. Klik Hier om de huidige prestaties te bekijken.

(Bron: Ofi Invest Asset Management – Publicatie: AMF)

De in het verleden behaalde resultaten zijn in geen geval een garantie voor toekomstige prestaties.

De valorisatie van het sparen is wekelijks. Aldus:

  • De dag van de valorisatie is de woensdag na ontvangst van de storting.
  • Om op woensdag de rente, de stortingen en de investerings- of arbritrageverzoeken in rekeneenheden te betalen, moeten deze uiterlijk ontvangen zijn op dinsdag, 16 uur (als de dinsdag een feestdag is, de werkdag voor de woensdag).

Aandacht: de stortingen die na 16 uur binnenkwamen op dinsdag, zullen de volgende woensdag rente betalen. Dit geldt ook voor het gewaarborgd fonds en de rekeneenheden.

De netto-inventariswaarde van de rekeneenheden zal die van woensdagavond zijn bij de afsluiting van de Beurs (indien de woensdag geen Beurs-werkdag is, is de overdrachtswaarde die van de dag ervoor). 

Doelstelling van beheer

De GBF heeft als doelstelling om, via een selectie titels die voldoen aan de criteria voor maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB), de aanbevolen minimale investeringstermijn te realiseren van een prestatie beter dan die van de benchmark composiet: 60% Barclays Capital Euro Aggregate 5-7 jaar + 40% MSCI EMU. 

2. Samenstelling

29/02/2024

Tot en met 24/01/2024, was de gebruikte rekeneenheid FR0010821470. Om de rendementgeschiedenis van deze rekeneenheid terug te vinden, kunt u de reporting van 31/12/2023 gebruiken, klik hier : 31/12/2023