InvesteringsluikenHet multi-support contract

Waarom kiezen tussen veiligheid en rendement?

Met de rekening AFER Europe – die erkent wordt door de economische en financiële pers omwille van haar hoogstaande kwaliteit – heeft u de keuze tussen 2 mogelijkheden:

  • Volledige veiligheid met het Waarborgfonds (tak 21).
  • 8 fondsen in Rekeneenheden (tak 23).

Er zijn verschillende beleggingsmogelijkheden, gebaseerd op uw leeftijd, uw vermogen en natuurlijk uw risicogevoeligheid. We raden u aan om hierover te praten met uw adviseur van AFER Europe. Doe ook de test en ontdek uw beleggingsprofiel.Advies

De bestendige opdracht

  • Om uw investeringen in fondsen zoals AFER Patrimoine, AFER Diversifié durable, SFER, AFER Obligations Monde Entreprise, AFER Actions Monde of AFER Actions Euro te optimaliseren, stort u best op regelmatige basis. Dit wordt vergemakkelijkt door te kiezen voor een bestendige opdracht.
  • Uw investering dient op maat te zijn van uw persoonlijke situatie. Daarbij moet er rekening gehouden worden met uw vermogen (binnen AFER Europe, maar ook daarbuiten) en moet er gezocht worden naar een goede verdeling tussen veilige en dynamische beleggingen.
  • Uw investering moet ook rekening houden met uw leeftijd, uw beleggingshorizon en uw doelstellingen (voorzorgsparen, pensioensparen, erfenis...).

We raden u dus aan om verstandig te beleggen in deze rekeneenheden – houd rekening met uw persoonlijke situatie en vermogen, spreid uw beleggingen en praat er op voorhand over met een adviseur, die u op weg kan helpen en begeleiden bij uw keuze.

Soepel en wendbaar: uw doelstellingen evolueren doorheen de jaren, uw investering evolueert mee.

De investeringskeuze die u maakt, is natuurlijk niet definitief. U kunt deze keuze eenvoudig aanpassen naargelang de evolutie van uw projecten en persoonlijke situatie. Zo kunt u bijvoorbeeld eerst het accent leggen op rendement en nadien – met uw pensioen in het achterhoofd – kiezen voor veiligheid en uw kapitaal dus volledig of gedeeltelijk overzetten naar het Waarborgfonds.

Uw belegging kiezen

U hebt de keuze tussen verschillende investeringsmogelijkheden - sommige bieden veiligheid, andere bieden een hoger rendement, maar ook meer risico. U kunt de investeringen binnen uw persoonlijk contract perfect afstellen op uw leeftijd, uw vermogen en uw risicogevoeligheid.

Het WAARBORGFONDS bestaat hoofdzakelijk uit obligaties. Zowel rendement als veiligheid zijn gewaarborgd dankzij het gegarandeerde minimum en het klikeffect.

AFER PATRIMOINE werd opgericht op 7 juli 2004. Het doel van dit investeringsfonds is om een regelmatige jaarlijkse waardering te realiseren die hoger is dan die van het Waarborgfonds. De beheerder van het fonds krijgt een grote vrijheid qua investeringskeuze. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van zijn reactievermogen en maximaal geprofiteerd van zijn bekwaamheid, die unaniem door de markt erkend wordt.

AFER SFER wordt voor minstens 60% geïnvesteerd in aandelen op de beurs van Parijs. Deze bevek vormt een mooi compromis tussen rendement en veiligheid dankzij haar grote diversiteit.

AFER DIVERSIFIE DURABLE,  beschikbaar vanaf de 1st Januari 2011, werd opgericht om onze leden  de toegang verlenen tot een nieuw fonds dat aan hun milieubezorgdheden, sociale bezorgdheden en bezorgdheden inzake ondernemingsbestuur voldoet.
Zo zullen de leden hun spaargeld kunnen diversifiëren over hun lidmaatschap door te kiezen voor maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB).

OPENSFER is een investeringsfonds dat werd opgericht in november 2007 en dat zich onderscheidt door haar globale aanpak, gebaseerd op diverse investeringen in allerlei langetermijnactiva.

AFER ACTIONS MONDE werd opgericht op 7 juli 2004 en richt zich hoofdzakelijk op de internationale aandelenmarkt. Zo wordt er optimaal geprofiteerd van de groeivooruitzichten van de Amerikaanse en Aziatische markten.

AFER ACTIONS EURO richt zich op langetermijnrendement. Dit investeringsfonds belegt voor 100% in aandelen die in de eurozone worden uitgegeven en waaruit de Dow Jones EURO STOXX 50-index is samengesteld.

Het multi-support contract